Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Καρυδόπιτα με κρέμα καραμελέ!

 Περισσότερες συνταγές Εδώ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Υλικά για την καρυδόπιτα : 
125 γρ βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1/2 φλ. κ. κονιάκ
200 γρ. καρυδόψυχα τριμμένη
100 γρ. φρυγανιά (γαλέτα)
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλο τριμμένο
1/2 φακελάκι μπ. πάουντερ
βούτυρο για το άλλειμα της φόρμας
1 συσκ σιρόπι καραμέλας (για παγωτό)

Υλικά για την κρέμα:
1 ζαχαρουχο
1 εβαπορέ
3 αυγά
1 Βανίλια

Εκτέλεση : 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και τοποθετείτε ένα βαθύ ταψί με νερό μέχρι τη μέση.

 Σε μια φόρμα στρογγυλή με τρύπα του κέικ βουτυρώνετε πολύ καλά με το πινέλο και την βάζετε στο ψυγείο.

 Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να σπρίσουν και να αφρατέψουν. Κατόπιν ρίχνετε και τα αυγά και τα χτυπάτε για 10 λεπτά ακόμη.

 Σ΄ένα μπώλ ανακατεύετε τα στέρεα υλικα και ρίχνετε κουταλιά κουταλιά στο μίγμα.
Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνετε αρκετή ποσότητα από το σιρόπι καραμέλα.
 Ρίχνετε το μίγμα του κεικ μέχρι τη μέση της φόρμας.

Στο μπλέντερ ή στο μίξερ χτυπάτε για 10 λεπτά τα υλικά της κρέμας.
 Ρίχνετε προσεκτικά την κρέμα πάνω από την καρυδόπιτα και τοποθετείτε τη φόρμα στο ταψί με το νερό.

Ψήνετε για 1 ώρα στον αέρα ή ανάλογα με το φούρνο.
 Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά πριν ξεφορμάρετε σε πιατέλα και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο εως ότου κρυώσει καλά (για 1-2 ώρες). διαλύετε σιρόπι καραμέλας με λίγο καυτό νερό και ρίχνετε  από πάνω από την κρέμα
Καλή επιτυχία.
 Ρούλα Μήτρου.