Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Γιουβαρλάκια.Βελουτέ η σούπα !! Απλά & νόστιμα !!


 Πανεύκολο φαγάκι με υπέροχο αυγολέμονο .Μία θαυματουργή σουπίτσα ειδικά για τις κρύες νύχτες του χειμώνα! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!

 Υλικά
500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κουπάκι του καφέ ρύζι
5-6 κλωνιά μαιντανό
1 τριμμένο μέτριο ξερό κρεμμύδι στο τρίφτη
1 αυγό-για μέσα στην ζύμη -
2-3 καρότα κομμένα μακρόστενα προαιρετικά [εγώ πάντα βάζω  δίνουν νοστιμιά ]
αλάτι -πιπέρι

Για την κατσαρόλα
λίγο λάδι -ή μία κουταλιά γεμάτη βούτυρο
Νερό πιό κάτω από την μέση της κατσαρόλας
4 κουταλιές σούπας κοφτές ρύζι
αλάτι-πιπέρι

Αυγολέμονο
2 λεμόνια το χυμό
1 κουταλιά σούπας γεμάτη αλεύρι [μυστικό για βελούδινη γεύση ]
1 ή 2 αυγά ολόκληρα

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  




Τι κάνουμε
Σε λεκανίτσα βάζουμε  τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά .
Συγχρόνως βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα με  μπιπέρι αλάτι βούτυρο και τα καρότα και αφήνουμε ενώ ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια να αρχίζει να βράζει.
Πλάουμε τα γιουβαρλάκια όλα σε μία πιατέλα ,τα αλευρώνουμε,τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό που βράζει ,
Προσθέτουμε και το ρύζι μας και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά η το πολύ 30.

Τώρα το αυγολέμονο το εύκολο που δεν κόβει ΠΟΤΕ  εγγυημένα!
Βάζουμε στο μούλτι ή στο μίξερ μπλέντερ  τα αυγά η αυγό ανάλογα πόσα θα βάλουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιών και το αλεύρι τα χτυπάμε ούτε για ένα λεπτό και το ρίχνουμε αμέσως στην κατσαρόλα μας δεν φοβόμαστε ούτε κόβει ούτε χαλάει το αυγολέμονο ακόμα κι αν η σούπα βράζει.
Σερβίρουμε αυτήν την υπέροχη βελούδινη σούπα με πιπεράλκι και απολαμβάνουμε !! Καλή όρεξη !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ