Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Κοτόπουλο φιλέτο πικάντικο με κάρυ & σαφράν !! Η απόλαυση !!


Ένα εντυπωσιακό πιάτο , εύκολο, γρήγορο και πολύ υγιεινό. Ένα πιάτο με ωραία χρώματα και ιδιαίτερη γεύση που σε παραπέμπει σε χώρες της Ανατολής αλλά συγχρόνως σου δίνει και άρωμα Ελληνικής κουζίνας με τη λεπτή υφή του σαφράν, την πικάντικη γεύση του και το όμορφο κίτρινο χρώμα του.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ...…

Ένα πακέτο μπουτάκια φιλέτο κοτόπουλο,
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια,
 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες,
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη,
½ κ. γ. mix μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κ .γ κοφτό κάρυ,
Σαφράν σε σκόνη,
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πιπέρι άσπρο,
αλάτι χοντρό
 ½ ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό ξηρό
 Ένα κομματάκι βούτυρο για το δέσιμο της σάλτσας

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τα φιλετάκια από τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. και τα κομμάτια από τα φιλετάκια μας. Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι. Τα γυρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε το mix για κοτόπουλο κοτόπουλο (τα θέλουμε ροδοκόκκινα απέξω και ζουμερά εσωτερικά) . Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο πολτοποιημένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο τριμμένο και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας . Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να σωθούν τα υγρά που έχουν βγάλει.


Ρίχνουμε το κρασί μας και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Προσθέτουμε το κάρυ, το σαφράν το άσπρο πιπέρι και ελάχιστο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 10- 15 λεπτά.(σε χαμηλή φωτιά).
Στο τέλος προσθέτουμε ένα κομμάτι βούτυρο από το ψυγείο και δένουμε τη σάλτσα μας.
Σερβίρουμε με ρύζι σπυρωτό!!Καλή επιτυχία !!