Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Σαρμαδάκια ή Γιαπράκια ή Ντολμανδάκια !


 Υλικά 
Η ποσότητα των υλικών είναι ανάλογα με το πόσα αμπελόφυλλα θα χρησιμοποιήσετε όλα πρέπει να είναι ψιλοκομμένα πολύ και μπόλικα η γέμιση να είναι πρασινη για περισσότερη νοστιμιά.

Αμπελόφυλλα.
ελαιόλαδο,
κρεμμύδια,ξερά και φρέσκα
δυόσμος,
άνηθο,
μαϊντανό
 μαύρο πιπέρι,
αλάτι,
ρύζι Καρολίνα 
λεμόνι το οποίο βάζω και στην γέμιση και στο νερό στην κατσαρόλα μαζί με λάδι και αλάτι.
 Βάζουμε όλα τα ψιλοκομμενα μας λαχανικά σε λεκανίτσα ρίχνουμε και το λάδι το αλατοπίπεροτο ρύζι  ανακατεύουμαι και τυλίγουμε τα σαρμαδάκια μας η γιαπράκια η ντολμαδάκια ,τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα στην σειρά  .Στο τέλος βάζουμε νερό στην κατσαρόλα να τα σκεπάζει στοίβουμε και ανάλογο λεμόνι εξαρτάται πόσο ξυνά τα θέλουμε εγώ πάντα 2 λεμόνια ζουμερά βάζω .λίγο λάδάκι αλάτι -πιπέρι και σκεπάζουμε με αμπελόφυλλα άν έχουν περισσέψει και μία φέτα λεμόνι.Από πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο να μην δυαλύσουν και σιγομαγειρεύουμε να πιούν όλο το ζουμάκι τους .
Σερβίρουμε με γιαουρτάκι η σκέτα ! 
Δήμητρα Τσαμπαλάκη 
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ