Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Μυρμηγκάτο !


 Υλικά

για το κεικ

    1 φλιτζάνι σπορέλαιο
    1 φλυτζάνια ζάχαρη
    2 φλυτζάνια αλεύρι
    6 αυγά
    1 φακελάκι μπείκιν
    2 βανίλιες
    1 φακελάκι τρούφα

Σιρόπι

    2 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
    3 φλυτζάνια νερό
    1 κ.σ χυμό λεμονιού και λίγη φλούδα

Κρέμα σοκολάτα

    1 ποτήρι νερού με  νερό
    10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    3 κουτ σουπ κακάο
    3 κουτ σουπ σπορέλαιο
    2 κ.σ  (γεμάτες) κουσταρ  παουντερ διαλύουμε σε 2-3 κουταλιές νερό

    Εκτέλεση
 Χτυπάμε τη  ζάχαρη, τ΄αυγά και το  σπορέλαιο για 3-4 λεπτά και μετά  ρίχνουμε  τις βανίλιες, το αλεύρι και το Μπέικιν .
    Σταματάμε το χτύπημα  με το μίξερ και ρίχνουμε την τρούφα. Ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι το ρίχνω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί  και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. 
    Έχω ετοιμάσει το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σ΄ένα κατσαρολάκι και βράζω για 7 λεπτά απ΄όταν πάρει βράση.
    Σιροπιάζω σιγά σιγά κουταλιά κουταλιά. Κρύο το σιρόπι και ζεστό το γλυκό.



Κρέμα

    Βάζω όλα  τα υλικά μαζί μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω το κουσταρ  πάουντερ το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ   ανακατεύω και μόλις δέσει  το σβήνω
    Ρίχνω ζεστή τη σοκολάτα και αφήνω λίγη ώρα να σταθεί. Γαρνίρω με τρούφα σκέτη ή χρωματιστή  αν  θέλω  κατά προτίμηση .Καλή επιτυχία !!
 Μαρία από τη Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ