Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Πουτίγκα Καρυδόπιτα.

Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Συνταγή παραδοσιακή που κρατάει πάνω από 35 χρόνια γι αυτό και οι δοσολογίες είναι σε κεσεδάκι γιαουρτιού το μικρό.

Υλικά

5 αυγά
2 κεσεδάκια ζαχαρη
2 κεσεδάκια αλεύρι
1 γιαούρτι στραγγιστό
250γρ καρύδι τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα
3 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι
3 κεσεδάκια ζάχαρη
3 και μισό κεσεδάκια νερό


Κρέμα
1 γκαρνί σαντιγί
1 γάλα ζαχαρούχο
1 λίτρο γάλα φρέσκο
3 άνθος αραβοσίτου στιγμής


 Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτουμε το γιαούρτι σόδα μπέικιν κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια και τα ρίχνουμε σε βουτυρομένη φόρμα κέικ.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.Ξεφορμάρουμε ύστερα απο 10 λεπτά αλλά κρατάμε τη φόρμα πρόχειρη γιατί αφού κρυώσει το κέικ καρυδιού θα το ξαναγυρίσουμε στη φόρμα μας για να το σιροπιάσουμε.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και οπως είναι ζεστό γυρίζουμε το κέικ ξανά στη φόρμα και σιροπιάζουμε σιγά σιγά.Το σιρόπι θα το πιεί όλο μην σας φοβίζει η ποσότητα.Το αφήνουμε αρκετή ώρα μέσα στη φόρμα να κρυώσει καλά και καλύτερα την επόμενη μέρα το γυρίζουμε σε αρκετά μεγάλη πιατέλα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπαάμε στο μίξερ 2 λεπτά το γάλα ζαχαρούχο με το γκαρνί [ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΚΟΝΗ] με το ζαχαρούχο και σε άλλο μπολ χτυπάμε τις 3 κρεμες αραβοσίτου στιγμής  με το γάλα,στη συνέχεια ενώνουμε τα υλικά και ξαναχτυπάμε 3 λεπτά ακόμη.Αφήνουμε την κρέμα λίγες ώρες στο ψυγείο να σφίξει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Στρώνουμε με σπάτουλα την κρέμα επάνω στην καρυδόπιτα και ρίχνουμε λίγο καρύδι από επάνω.
Καλή επιτυχία !!
Roula Papaliaga