Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ραβανί σιροπιαστό με ινδοκάρυδο !!



Δε ξέρω για σας,αλλά εγώ αγαπώ την ινδική καρύδα.
Έχω μια συνταγή για Ραβανί Σιροπιαστό Με Ινδοκάρυδο που δεν την αλλάζω με καμία άλλη...!!!
Εύκολο,αφράτο και σιροπιασμένο όσο πρέπει από πάνω μέχρι κάτω με όλο το άρωμα και τη γεύση της ινδικής καρύδας,που σου λύνει τα χέρια όταν θες να φτιάξεις ένα γλυκάκι εύκολα και γρήγορα.Δοκιμάστε το!!!
ΡΑΒΑΝΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ινδοκάρυδο τριμμένο
4 αυγά
1 κ.σ κοφτή μπέικιν
1/2 κ.γ αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα 1 λεμονιού


ΔΕΙΤΕ  περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 βανίλια
φλούδα και χυμό 1 μικρού λεμονιού
φλούδα 1 μικρού πορτοκαλιου
1 κ.σ αγελαδινό βούτυρο (προαιρετικά για όσους αγαπούν το άρωμά του)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Κοσκινίζω το αλεύρι και το ανακατεύω με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη 6-8 λεπτά να φουσκώσουν και να πήξουν.
Χαμηλώνω την ταχύτητα και χτυπώντας προσθέτω το γιαούρτι,το σπορέλαιο,βανίλιες,αλάτι και ρίχνω και το αλεύρι.Προσθέτω το ινδοκάρυδο να ανακατευτεί και αυτό και αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 25Χ30.
Ψήνω στους 165-170 για 40 λεπτά περίπου.
Εντωμεταξύ φτιάχνω το σιρόπι.Βάζω σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και τη βανίλια που τα προσθέτω στο τέλος και βράζω 5-6 λεπτά.
Χαράζω σε κομμάτια το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο και το σιροπιάζω ζεστό όπως είναι με το ζεστό σιρόπι.Πασπαλίζω με ινδοκάρυδο και αφήνω να κρυώσει καλά και να τραβήξει το σιροπάκι του.