Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Σπιτική ζύμη σφολιάτα βήμα βήμα !






 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Φτιάχνουμε 2 φύλλα σπιτικής σφολιάτας.
Υλκά για  τη ζύμη :
1 σφηνάκι τσίπουρο ή ξύδι ή κρασί , (εξαρτάται για ποιο λόγο θα χρειαστούμε τη σφολιάτα, εγώ εδώ εβαλα τσίπουρο για να φτιαξω hot dog αλλά Ελληνικά με σπιτική σφολιάτα )
1 σφηνάκι ελαιόλαδο,
αλάτι,
200 ml χλιαρό νερό 
όσο αλεύρι πάρει
ΒΙΤΑΜ λιωμένο για τα φύλλα
Εκτέλεση (δείτε τις φωτογραφίες):
Ανοίγουμε φύλλο.
12200735_1052537268123658_563424923_n
Το περνάμε με λιωμένη μαργαρίνη.
12202027_1052537761456942_958174626_n
Κλείνουμε από δεξιά και αριστερά να σχηματιστει μια πλατιά λωρίδα . Το περνάμε και πάλι με λιωμένη μαργαρίνη .
12204847_1052537864790265_1624551119_n
Συνεχίζουμε να κλείνουμε από τη μια μεριά τώρα ώστε τε να “εχουμε μια πιο στενή λωρίδα Περνάμε και πάλι με λιωμένη μαργαρίνη.
12211979_1052538271456891_1942370939_n
Κλεινουμε από πάνω και κάτω. Το περνάμε με λιωμένη μαργαρίνη. Σχηματίζουμε φάκελο….
12207912_1052538361456882_480403383_n12202546_1052538488123536_1865273587_n
Τα βαζουμε σε πλαστική μεμβράνη όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την ίδια διαδικασία την κάνουμε αλλες δυο φορές, μετά από 6-7 ώρες. Το φύλλο γίνεται τετράγωνο έτσι για τετράγωνο ταψί.  Μπορούμε όμως να μαζέψουμε τη ζύμη μας μια μπάλα και να ξανανοίξουμε φύλλο κανονικά στρογγυλό.
Καλή επιτυχία.