Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Πορτοκάλι γλυκό !

ΥΛΙΚΑ :

1 κιλό πορτοκάλι (την φλούδα)
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
οδοντογλυφίδες ή νήμα με μία σακοράφα
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα οποία πρέπει να είναι χοντρόφλουδα και με τρίφτη ξύνουμε ελαφρά την έξω πλευρά τους.  Χαράζουμε  σε μακρόστενες φετούλες, τις κάνουμε ρολά και είτε της καρφώνουμε με μία οδοντογλυφίδα είτε τις περνάμε με νήμα για να παραμείνουν ρολάκια.  Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν βράση (μετράμε μόνο πέντε λεπτά), χύνουμε το νερό, αυτό το επαναλαμβάνουμε τρείς φορές.  Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες ή το νήμα και σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τον χυμό, μόλις πήξει λίγο καταβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το πορτοκάλι.  Τα ξαναβάζουμε όλα μαζί πάλι στην φωτιά για πέντε μόνο λεπτά και το γλυκό μας είναι έτοιμο. Το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία.
 Γωγώ Σαμίου.