Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ξεροτήγανα αφράτα & τραγανά !!

ΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
5 αβγά,
1 σφηνάκι καλό ελαόλαδο
 1 σφηνάκι ούζο
χυμό από 2 λεμόνια ,
αλάτι
Λάδι ελαφρύ  για το τηγάνισμα.
Για το πασπάλισμα
Μέλι ,καρύδια τριμμένα ,κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το καλό ελαιόλαδο  μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ,ώσπου να γίνει η ζύμη στερεή . Όταν η ζύμη είναι έτοιμη ,την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου .Ανοίγουμε ένα φύλλο ,όσο πιο λεπτό μπορούμε ,και το κόβουμε με ένα μαχαίρι στο σχήμα που θέλουμε και τυλίγουμε σε ρολό .Έχουμε βάλει το λάδι για τηγάνι να κάψει  και τηγανίζουμε τις δίπλες μέχρι να πάρουν χρώμα. Χρησιμοποιούμε χαρτί κουζίνας  για να τις στραγγίξουμε όπως τις βγάζουμε από το τηγάνι.
Τις βάζουμε σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με το μέλι ,πασπαλίζουμε και με τα υπόλοιπα υλικά ,
Περισσότερες συνταγές εδώ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ