Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Μερέντα sticky buns.

Υλικά :
2 φύλλα σφολιάτας
Μερέντα 
αμύγδαλο φιλέ
3 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι 
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση :
Σ΄ενα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος το βουτυρώνουμε καλά.  Σ΄ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο τη ζάχαρη το μέλι και το αλάτι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.  Ρίχχνουμε τη μισή ποσότητα από τη σως καραμέλας στο βουτυρωμένο σκεύος και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης και αλείφουμε με μερέντα. Το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια ισόπαχα (3 δάχτυλα περίπου).  Τοποθετούμε τα κομμάτια στο σκεύος αραιά κάπως για να φουσκώσουν με την κομένη πλευρά να φαίνεται .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε το σκέύος και το αφήνουμε 5-7 λεπτά.  Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα προσεκτικα. Ζεσταίνουμε και την υπόλοιπη σως, περιχύνουμε και πασπαλίζουμε με επιπλεον αμύγδαλο αν θέλουμε.
Καλή επιτυχία.
Ρούλα Μήτρου.