Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τούρτα & πάστες καρδούλες !!



 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ
 220γρ φαρίνα απ
 8κουτ .σούπας.κακάο
1.μπέικιν πάουντερ
 1πρεζα αλάτι
 280γρ. ζάχαρη
 8 αυγά χωρισμένα κρόκος-ασπράδι
1βανιλια
4κουτ.σούπας.νερό

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
 Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα, μετά σε άλλο μπολ χτυπάμε στους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατ;eψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό.
Σταματάμε το χτύπημα και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε τα στερεά υλικά και τη μαρέγκα στο μείγμα σιγά-σιγά.
 Στρώνουμε από μια λαδόκολλα σε 2 ταψιά της κουζίνας ρίχνουμε το μισό μείγμα στο ένα ταψί και το άλλο μισό στο άλλο ταψί ισιώνουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά...
Όταν ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε με κούπα ότι σχέδιο θέλουμε.Eμένα μου έβγαλε μια τούρτα 26εκ. και 6 πάστες


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
 1000γρ.φυτική κρέμα γάλακτος
35% λιπαρά
8 κουτ.σούπας. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε


Τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν σαντιγί Για γαρνίρισμα εγώ έβαλα καρύδα ροζ και χρωματιστό κας -κας.Συνταγή Mina Papa