Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Σού με κρέμα και καραμέλα!!

 Υλικά
* > Για την Ζύμη Σου
* 75 gr. βούτυρο

* 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 250 ml. νερό
* ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
* 5 αυγά
* > Για την Γέμιση
* 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
* 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
* 1½ φλυτζάνια γάλα φρέσκο
* 80 gr. ζάχαρη
* 2 κρόκους αυγών
* ½ κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή κάψουλες βανιλλίνης
* > Για την Σαντιγύ
* 250 ml. κρέμα γάλακτος
* 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
* 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
* > Για την Καραμέλα
* 1 φλυτζάνι νερό
* 2 φλυτζάνια ζάχαρη
* > Επιπλέον θα χρειαστείτε
* Αμύγδαλο φιλέ
Οδηγίες
1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή και ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη.Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει.Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη.
2. Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε.Προθερμαίνουμε τον φούρνο.Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση ενός εκατοστού, γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα γεμίσουμε!
3. Η σαντιγύΕτοιμάζουμε την σαντυγί για να παγώσει ως εξής:Βάζουμε την κρέμα στο μπώλ που πρόκειται να την χτυπήσουμε, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια μέσα στο κρύο μπώλ, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγύ.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
4. Η κρέμα ζαχαροπλαστικήςΧτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, τις βανίλιες και τους κρόκους να αφρατέψουν για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα.
5. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, μόλις ζεσταθεί ελαφρά,προσοχή μήν βράσει, προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα στο μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Μόλις πάρει το υπόλοιπο γάλα 1-2 βράσεις, προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει, σε χαμηλή φωτιά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό μπώλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μήν κάνει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Η καραμέλα:
Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μία καραμέλα.Κατόπιν βυθίζουμε το τηγάνι σε ένα ταψί με καυτό νερό για να μην κρυώσει και σκληρύνει η καραμέλα.

Συναρμολόγηση
αναμειγνύουμε την σαντιγύ με την κρέμα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθούν σε μία κρέμα.Ανοίγουμε τα σού και με την βοήθεια του κορνέ τα γεμίζουμε, κάνουμε την διαδικασία αυτήν μέχρι να γεμίσουμε όλα τα σου.Βουτάμε τα σού στην καραμέλα από την πάνω πλευρά και αμέσως μετά,άν θέλουμε πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.

Συνταγή από  Εφη Καρεκλά