Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Τζιζκέικ με βάση από σπιτικά μπισκοτάκια !!







Το δικό μου τσιζκέικ με σπιτικά μπισκοτάκια που περίσσεψαν στο σπίτι.Ότι μπισκοτάκια ή κουλουράκια έχουμε δεν τα πετάμε,αλλά φτιάχνουμε ένα γρήγορο και φανταστικό γλυκάκι!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
250 γρ.μπισκότα ή κουλούρια (εγώ έβαλα τις ''Γατίσιες Πατουσίτσες''χωρίς την εσωτερική γέμιση)
100 γρ.μαργαρίνη (μπορούμε να βάλουμε και 80 γρ.) σε θερμ.δωμ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
600 γρ.τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη (λευκή σαντιγι)
200 γρ.γάλα κρύο
1 βανίλια
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
300 γρ.γλυκό βύσινο με το σιρόπι του ή μαρμελάδα με κομματάκια φρούτου (εγώ εβαλα σπιτικό γλυκό βύσινο)
1/2 με 3/4 κούπα νερό
1 κ.σ κορν φλάουρ (κοφτή)
Ή μπορούμε να παραλείψουμε όλα τα παραπάνω και χρησιμοποιήσουμε σκέτο το γλυκό ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ'ένα κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά για την σάλτσα και βράζω μέχρι να πυκνώσει.Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Στο μουλτι ή σε πολυμηχάνημα με κόφτη ρίχνω τα μπισκότα και το βούτυρο και τα αλέθω να ενωθούν και να γίνουν σαν άμμος.
Στρώνω το μίγμα μπισκότου σε τσέρκι 26-28 εκ.και το πατάω με την ανάποδη ενός κουταλιού να το ισιώσω.
Σ'ένα μπολ χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγί.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνω το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο και τα χτυπάω για 1 λεπτό.Προσθέτω και την σαντιγι να ενωθεί χτυπώντας άλλο 1 λεπτό.
Αδειάζω το μιγμα αυτό πάνω από τη βάση μπισκότου και βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά 3-4 ωρίτσες.
Αφου παγώσει και λίγο πριν σερβίρω στρώνω απο πάνω τη σάλτσα μου.
Πανεύκολο και πεντανόστιμο!


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Έχω να σας πω ότι τα μπισκοτάκια ''Γατίσιες Πατουσίτσες'' που έβαλα μου έδωσαν μια πολύ Αφράτη Βάση για τσηζ κέικ!!!!