Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Παστίτσιο με 2 μπεσαμέλ!


Yλικά:
1 συσκευασία πέννες
 ½ κιλ. κιμά μοσχ. ,
 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο στον τρίφτη,
 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη, 
1 κ.σ πελτέ,
 1 πρέζα κανέλα, 
αλάτι , πιπέρι.


 Εκτέλεση
 Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τον κιμά. 
Σε τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι να ροδίσει, προσθέτουμε τον κιμά , την ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι , πιπέρι και την κανέλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 -15 λ.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε ταψί, προσθέτουμε τον κιμά , ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να ετοιμάσουμε τις μπεσαμέλ. 
 Μπεσαμέλ Νο1:
 4 κ.σ μαργαρίνη, 4 μεγάλες κουταλιές αλεύρι, 2 κούπες γάλα, 1 αβγό, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι. 
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε τη μαργαρίνη να κάψει καλά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με το σύρμα μέχρι να γίνει αρκετά ξανθό. 
Ρίχνουμε και το γάλα σιγά σιγά, το αλάτι , το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας συνέχεια μη σβολιάσει. Όταν πήξει λίγο η μπεσαμέλ ( δεν θέλουμε να είναι πολύ πηχτή) αποσύρουμε και ρίχνουμε το αβγό ανακατεύοντας να διαλυθεί . 
 Μπεσαμέλ Νο2:
 6 κ. σ αλεύρι1 κούπες γάλα1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύριΣε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά κι όταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. 
Όταν πήξει αρκετά η μπεσαμέλ αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ κεφαλοτύρι.Στο ταψί με τα ζυμαρικά απλώνουμε πρωτα την 1η μπεσαμελ να πάει παντού και στη συνέχεια την 2η μπεσαμέλ. 
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 β. για 40-50 λ. αντιστάσεις πάνω κάτω .
Πασχάλης Νακ νακ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ