Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και μαστίχα!!



Υλικά για  τετράγωνο ταψί πυρέξ
Σιρόπι
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Γλυκό
1,5 πακέτο φύλλα κρούστας κομμένα πολύ μικρά κομματάκια τα οποία αφήνουμε όλη νύχτα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί να ξεραθούν.την επομένη τα αφρατεύουμε με τα χέρια μας ..να μην είναι καθόλου κολημένα  μεταξύ τους
1 κούπα ζάχαρη
5 αυγά
1 βανίλια σε χαρτάκι που γράφει απ έξω βανίλια με ζάχαρη και πορτοκάλι
ξύσμα 2 πορτοκαλιών ακέρωτων
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα σπορέλαιο ίσως λιγότερο
1 κούπα γάλα
1 μεγάλη κουταλιά μπαικιν το οποίο ρίχνομαι μέσα στο γάλα να φούσκωση
5-6 σπυριά μαστίχας τα οποία κοπανίζουμαι στο γουδί με λίγη από την ζάχαρη της συνταγής
λίγα αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα
Φρόστινγ κρέμας γάλακτος
300 γρ.κρέμα γάλακτος κρύα από το ψυγείο
200 γρ.τυρί κρέμα
βανίλια
1 κούπα ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση σιρόπι
Φτιάχνουμαι το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλι βαθύ και ξαφρίζομε συνέχεια διότι ο χυμός φουσκώνει.
Αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά από το σημείο βρασμού και κατεβάζομε από την φωτιά αφήνουμε να κρυώσει.

Γλυκό.
Χτυπάμε την ζάχαρη τα αυγά το ξύσμα την βανίλια την κοπανισμένη μαστίχα πολύ καλά να πήξουν και να αφρατέψουν.ρίχνουμε μέσα το σπορέλαιο ανακατεύοντας συνέχεια,το γάλα με το μπαικιν,τον χυμό χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν. 
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνομαι μέσα σαν βροχή τα φύλλα.ανακατεύομαι με ένα κουτάλι καλά να πάει παντού το φύλλο και να έχομε ομοιογενές μείγμα.
έχομε λαδώσει ένα ταψί και ρίχνομε μέσα το μείγμα.προσέχομαι να μην έχει καθόλου σβώλους από το φύλλο.πασπαλίζομαι με αμύγδαλο φιλέ και ψήνομαι 180 με 200 βαθμούς περίπου 40 λεπτά.
Θα το δείτε να εχει φουσκώσει  και να πάρει έντονο χρώμα.προσοχή μην το καεί.
Βγάζετε από τον φούρνο,το αφήνετε λίγο να ηρεμήσει και μετά με κουτάλα ρίχνετε προσεκτικά από πάνω το σιρόπι.
Αφήνετε να το πιεί και αφού κρυώσει σερβίρετε.
Προσθέτομε  μια γενναία κουταλιά από το φρόστινγκ κι απολαμβάνετε.
Φρόστινγ κρέμας γάλακτος.
Χτυπάτε τα υλικά ολα σε ένα μπολ μεταλικό  μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσοχή μην παραχτυπήσετε.
Οταν το δείτε και πήξει και κάνει σαν κύμματα σταματήστε και βάλτε την  στο ψυγείο να περιμένει  μέχρι να σερβίρετε.Καλή επιτυχία!!
Από 
Roula's sweet corner·
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ