Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Παντζαροσαλάτα!

Υλικά:
500 γρ. παντζάρια χωρίς τα πράσινα φύλλα τους
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ξίδι όσο σας αρέσει
1/2 κρεμμύδι σε ροδέλες
Εκτέλεση:
Βράζετε τα παντζάρια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε κύβους και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο.
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το ξίδι, το σκόρδο και το μισό δυόσμο και περιχύνεται τα παντζάρια. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρύδια και τον υπόλοιπο δυόσμο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Από