Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Χωνάκια με γέμιση κρέμας!!


Φανταστικά χωνάκια με κρέμα αγαπημένη μου συνταγή με υπέροχη κρέμα!!!
Χρειαζόμαστε:
2 πακ. ζύμη σφολιάτα
λίγη μαργαρίνη
1 κρόκο για τα χωνάκια
Για την κρέμα:
1 Λίτρο γάλα
2 Ποτήρια ζάχαρη
2 κρόκους + 2 ολόκληρα αυγά
4 Κουτ.σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
2 Κουτ.σούπας κόρν φλάουρ
2 Κουτ. σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
1 Βανίλια

Για σοκολατένια κρέμα θέλουμε μια κουβερτούρα

Για τη διακόσμηση:
Άχνη ζάχαρη ή σαντιγί
κερασάκια
αμύγδαλα
καρύδα ή κουβερτούρα για επάνω στην σφολιάτα

Πώς το κάνουμε:
Αλείφουμε με μαργαρίνη τα ειδικά εργαλεία για τα χωνάκια.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες και τυλίγουμε στο ειδικό εργαλείο ή σε αυτό που φτιάξαμε. Προσέχουμε να μην αφήνουμε κενά .
Βάζουμε λαδόκολα στο ταψί. Αλείφουμε με αυγό και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Μέχρι να ροδίσουν.
Τ' αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν αν θέλουμε τα σιροπιάζουμε.
Για την κρέμα:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ένα λίτρο γάλα μαζί με το ένα ποτήρι ζάχαρη και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τ' αυγά με τους κρόκους και το άλλο ποτήρι ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα ποτήρι γάλα από την κατσαρόλα (που έχει ζεσταθεί ), σιγά σιγά και χτυπάμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια το ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει πολύ καλά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά (αν την θέλουμε σοκολατένια ρίχνουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει).
Βάζουμε τη μαργαρίνη με ένα κουτάλι απαλά απαλά μόνο στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε τη βανίλια κι ανακατεύουμε πολύ καλά ν' αφρατέψει.
Γεμίζουμε τα χωνάκια με ένα καρνέ (μπορούμε να βάλουμε μετά και σαντιγί και στολίζουμε με ότι θέλουμε άχνη, κερασάκια, τρούφα, καρύδα, αμύγδαλα φιλέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη σφολιάτα αν θέλουμε μπορούμε να την ψήσουμε και στον αέρα. Και αν δεν θέλουμε να κάνουμε αυτή την κρέμα αν και κατά την γνώμη μου είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, μπορούμε για ευκολία να κάνουμε έτοιμες κρέμες στιγμής του εμπορίου.