Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Χορτόπιτα!

Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Μάνη

Συστατικά:

    1/2 κιλό αλεύρι από καλαμπόκι
    250 γραμμ. βούτυρο
    250 γραμμ. τυρί χωριάτικο
    1 κιλό χόρτα άγρια (βρούβες)
    αλάτι

Μέθοδος:

Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα. Τα ζεματάμε και τ” αχνίζουμε με το βούτυρο. Τρίβουμε το τυρί και το ρίχνουμε στα χόρτα μαζί με το αλάτι. Αλείφουμε ένα ταψί μέτριο με βούτυρο, πασπαλίζουμε μια στρώση αλεύρι και το ραντίζουμε με νερό να μαλακώσει. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο δύο φορές ακόμη. Προσθέτουμε τα μισά από τα χόρτα και σκεπάζουμε με αλεύρι που ραντίζουμε με νερό εναλλάξ, δυο-τρεις φορές. Προσέχουμε το αλεύρι να μαλακώσει με το νερό. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο τελείωμα τσιγαρίδες (κομμάτια λίπους από χοιρινό κρέας καβουρδισμένο). Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο ώσπου να κοκκινίσει.

Καλή σας απόλαυση!
post4life.