Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Κοτόπιτα!



Υλικά

Ένα κιλό ντόπιο κοτόπουλο,
 δυο μέτρια κρεμμύδια ξερά,
 ένα κρεμμύδι φρέσκο,
 μισό ματσάκι άνηθο,
 μια κόκκινη πιπεριά,
 πιπέρι,
αλάτι,
 ελαιόλαδο,
ένα πακέτο φύλλο κρούστας,
 κρέμα γάλακτος και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο και όταν ψηθεί βγάζουμε το κρέας από τα κόκκαλα και το κόβουμε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε. Συνέχεια ρίχνουμε κομμένη την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε το μείγμα. Στρώνουμε τα φύλλα ένα-ένα στο ταψί και τα λαδώνουμε, ρίχμουμε το κεφαλοτύρι και πάνω την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε τα υλικά με τα φύλλα κρούστας, τα λαδώνουμε, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, την αφήνουμε στην κουζίνα να ψήνεται στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσει και την σερβίρουμε.
Χρυσούλα Καλογεράκη Άη Γιάννης Αμαρίου
 .madeincreta