Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Πρασοσπανακόπιτα!!



 Υλικά

 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο 
1 φλ. ελαιόλαδο
 ½ κιλό πράσα (μέτρια σε μέγεθος και τρυφερά) ζεματισμένα από τον βραστήρα 1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο από τον βραστήρα και καλά σταγγισμένο 
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια αλάτι πιπέρι αν έχει πολλά υγρά θα βάλουμε λίγο φρυγανιά ή ρυζάκι.και αν την κάνουμε αρτύσιμη 300 γρ. τυρί.
Εκτέλεση
Κόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες και ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια τα ζεματάμε και τ'αφήνουμε α σταγγίσουν καλά. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούνΚαι βάζουμε και το σπανάκι για λίγο να πιει΄τα υγρά του. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και αν βάλουμε το ρυζάκι το ρίχνουμε να σωταριστεί λίγο και σβήνουμε την φωτιά. Αφού κρυώσει η γέμιση και προσθέτουμε το τυρί και 2 αυγά ,.
Αλείφουμε ένα ταψί 35 εκατοστών με ελαιόλαδο. Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο, κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση, κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Σκορπάμε λίγη γέμιση, κατά μήκος των φύλλων. Τα τυλίγουμε σε ρολό, στρίβουμε σε κιχί και τα τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα ρολά, μεγαλώνοντας κάθε φορά τον κύκλο μέχρι στο τέλος να έχουμε ένα μεγάλο κιχί στο ταψί. Αλείφουμε με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια και τη ραντίζουμε πεταχτά με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, κατά προτίμηση στις αντιστάσεις. Τα τελευταία 20' ψήνουμε μόνο στην κάτω αντίσταση. είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από το ταψί και είναι ρόδινο και τραγανό ολόγυρα.