Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Σπιτική κρέμα βαλσάμικου!

 Να σας πω ότι είναι καλύτερο από του εμπορίου!

 Υλικά που θα χρειαστούμε
 4 κούπες καλό ξύδι κατά προτίμησιη λευκό,
2 κούπες μέλι η 2 πετιμέζι,ζάχαρη,
αλάτι. 

Εκτέλεση:
 Βάζουμε το ξύδι σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέσα το πετιμέζι ή το μέλι αν το φτιάξετε με πετιμέζι το χρώμα θα είναι μαύρο αν με μέλι το χρώμα θα είναι μελί βλέπετε τις φώτο μου.
 Καθώς όλα τα ξύδια δεν είναι το ίδιο ξινά, δοκιμάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε αν χρειαστεί ζάχαρη τόσο ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα που εμείς θέλουμε. ρίχνουμε δύο πρέζες αλάτι. 
Το βράζουμε όπως τα γλυκά του κουταλιού εγώ βράζω για 50- 60 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά αν χρειαστεί ξαφρίζουμε, στάζουμε με το κουτάλι μας πάνω στο νύχι μας και αν σταθεί είναι έτοιμο όταν κρυώσει θα πήξει..!! 
Αν θέλουμε το βαλσάμικο  μας να μην είναι σε μορφή κρέμας και να είναι ξύδι βαλσάμικου το βράζουμε περίπου 25 λεπτά,την κρέμα βαλσάμικου την βάζουμε σε μαλακό μπουκάλι όπως από κέτσαπ μαγιονέζας η από ένα μπουκάλι που μας έχει τελειώσει έτοιμου βαλσάμικου αν μας πήξει πολύ αραιώνουμε με λίγο ξύδι.Και το ξύδι βαλσάμικου το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι..!!
Από Gogo Samiou
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ