Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα!

 Από τα πιό νόστιμους κεφτέδες που θα έχετε δοκιμάσει!

Υλικά
    1/2 κιλό ρεβίθια
    1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
    3 κρεμμύδια τριμμένα
    2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
    1 κ.γλ. κύμινο
    αλάτι
    πιπέρι
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    Για τη σάλτσα:
    1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
    600 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
    1 πρέζα ζάχαρη
    Αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό, μαζί με τη σόδα. Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ.

2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

3. Πλάθουμε με το μείγμα μακρόστενα σουτζουκάκια ή στρογγυλά και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Τα τηγανίζουμε για 3΄-4΄.

4. Εν τω μεταξύ σε κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ήδη τηγανισμένα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

5. Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι και με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Εγώ τα σερβίρω και σκέτα! .
Συνταγή από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου