Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Λαχταριστό εκμέκ κανταΐφι με συνταγή κατευθείαν από την Πόλη!




Υλικά

    1,5 Φλ. ζάχαρη
    2 αυγά
    1 Φλ. αλεύρι (μαλακό)
    2,5 Φλ. γάλα
    2 βανίλιες
    1⁄2 Φλ. βούτυρο
    150 γρ. κανταΐφι
    1⁄2 Φλ.νερό
    2 γρ. λεμόνι (ξύσμα από φλούδα)
    3 Κλαδάκια γαρύφαλλα
    1 Κλαδάκι κανέλα
    2,5 Φλ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την μισή ποσότητα της ζάχαρης και τα αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο – λίγο το γάλα.
Τοποθετούμε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
Όταν πήξει αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε την βανίλια.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το κανταΐφι,
ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Εν τω μεταξύ βράζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και την υπόλοιπη μισή ποσότητα της ζάχαρης με τα μυρωδικά να φτιάξουμε το σιρόπι.
Αφαιρούμε τα μυρωδικά και σιροπιάζουμε το κανταΐφι.
Στρώνουμε την κρέμα από πάνω από το κανταΐφι.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει.

Χτυπάτε την αρκετά κρύα κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη για 5′ ακριβώς ώστε να γίνει σαντιγί.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρουμε.
Από  http://constantinoupoli.com