Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Πορτοκαλόπιτα με κανταίφι!



Υλικά

1 πακέτο κανταΐφι (450γρ.)
100γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
4 αβγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
400γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
για το σιρόπι

1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι νερό
½ κουτ. γλυκού ανθό κανέλας ή 1 αστεροειδή γλυκάνισο
2-3 φλούδες κανέλα Κίνας ή 1 ξύλο κανέλας
τη φλούδα από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι. Παίρνετε τη φλούδα του πορτοκαλιού επιφανειακά με κοφτερό μαχαίρι. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού, το νερό, τη φλούδα, την κανέλα και τον ανθό και ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη. Περιμένετε να πάρει βράση. Να στέκεστε από πάνω γιατί λόγω του χυμού φουσκώνει και χύνεται. Μόλις πάρει βράση, ανακατεύετε με σύρμα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Το αφήνετε 8 λεπτά ακόμη και μετά το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε με μαχαίρι ή με ψαλίδι το κανταΐφι σε μικρά κομμάτια και στρώνετε με αυτά τον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού διαστ. 25Χ35εκ. περίπου. Ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε με τα δάχτυλα να είναι αφράτα τα φύλλα στο ταψί και τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Στο μεταξύ αναμιγνύετε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα αβγά, το ζαχαρούχο γάλα, το αραβοσιτέλαιο και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Βγάζετε το προψημένο κανταΐφι από το φούρνο και το περιχύνετε με το μείγμα των αβγών. Ανακατεύετε να γίνουν όλα ομοιόμορφο μείγμα και ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στoυς 175οC και ψήνετε για μισή ώρα ακόμη ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα το γλυκό σας. Για να βεβαιωθείτε πως είναι ώρα να το ξεφουρνίζετε, βυθίστε στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν το βγάλετε στεγνό είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνετε για λίγο ακόμη.