Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Σουπιές με σπανάκι!

Υλικά:
1 κονσέρβα τοματάκια
1 ποτήρι κρασί
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
1/2 κιλό σπανάκι
1/4 ματσάκι άνιθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
6 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε λάδι να ζεσταθεί και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, πρόσθεστε τις σουπιές, ανακατέψτε ελαφρά και σβήστε με κρασί.
Βάλτε τον πελτέ και την ντομάτα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε.
Συμπληρώστε με τον μαϊντανό και τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το σπανάκι και σκεπάστε την κατσαρόλα.
Αφήστε να σιγοβράσει, σε πολύ χαμηλή φωτιά, περίπου μία ώρα μέχρι να «μελώσει» και να δέσει η σάλτσα του.
Από  laconialive.grhttp://www.laconialive.gr