Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Ψωμάκι σπιτικό & αφράτο!

Υλικά
2-3 ποτήρια χλιαρό νερό
1/2 κούπα του καφέ καλαμποκέλαιο,
1 πακετάκι νωπή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι,
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού μυλόξιδο

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να γίνει ζύμη που να ζυμώνετε




 Τι κάνουμε
 Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό και λιώνουμε τη μαγιά ρίχνουμε και το λάδι ,το ξίδι , το αλάτι , τη ζάχαρη και σιγά σιγά το αλεύρι όσο πάρει έως ότου αποκτήσουμε, ζυμώνοντας,μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη! την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει περίπου 45-50 λεπτά.
Την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε 4 καρβελακια.


Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και αφήνουμε πάλι άλλη μισή ώρα περίπου Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μια Ρα.
Θα δεις όταν ροδοκοκκινίσει καλά. Καλή επιτυχία !!
  Πασχαλης Νακ Νακ