Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Μπουγάτσα υπέροχη!!




Μπουγάτσα. Ένα αγαπημένο απ” όλους γλύκισμα για όλες τις περιστάσεις. Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη μπουγάτσα με κρέμα σιμιγδαλιού.
Υλικά συνταγής

12 φύλλα κρούστας

1 1/2 λίτρο γάλα πλήρες

200 γρ. ζάχαρη

180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2 αυγά

50 γρ. βούτυρο γάλακτος κρύο κομμένο σε μικρά κομματάκια

160 γρ. βούτυρο λιωμένο (κατά προτίμηση γάλακτος) για το άλειμμα φύλλων

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά βράζετε το γάλα και ρίχνετε σταδιακά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει τη κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί. Την αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώνει ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά με αυγογδάρτη ή με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτετε το μείγμα μέσα στο μείγμα σιμιγδαλιού και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βουτυρώνετε ένα ταψί με διάμετρο βάσης 34 εκ. και στρώνετε στη βάση του τα 7 φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ένα ένα. Απλώνετε τη κρέμα από πάνω, γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που περίσσεψαν περιμετρικά του ταψιού, τα βουτυρώνετε και στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα και πάλι ένα ένα. Γυρίζετε προς τα μέσα, στη βάση του ταψιού, τα από πάνω φύλλα που περίσσεψαν.

Ψήνετε τη μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λ ή μέχρι να γίνουν τα φύλλα τραγανά και ροδοκόκκινα. Βγάζετε τη μπουγάτσα σας από το φούρνο, την αφήνετε μέσα στο ταψί για 10-15 λ να “σταθεί” και μετά τη κόβετε σε κομμάτια, τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σκόνη κανέλας και σερβίρετε.


sintayes.gr
olasimera