Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Τούρτα μπανόφι το διαφορετικό!


Υλικά:
4 μεγάλες μπανάνες
1 κούπα χοντροκομμένα φουντούκια καραμελωμένα
ξύσμα από κουβερτούρα
1 σφηνάκι λικέρ (τριαντάφυλλο) αραιωμένο με 1 σφηνάκι νερό
για το παντεσπάνι :
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γρ. κακάο σκόνη κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι ελαφρύ
1 ½ φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού ανθρακική σόδα
4 αυγά
μια τσιμπιά αλάτι


Eκτέλεση :
Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι με την ζάχαρη.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τα αυγά.
Κατόπιν ρίχνουμε την σόδα εναλλάξ με το αλεύρι και τέλος το κακάο, τις βανίλιες, και το αλάτι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 26 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθεί, αφαιρούμε το κέικ από το ταψί και το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.


για τη σαντιγί :
1 μεταλλικό κουτί φυτική σαντιγί
150 γρ. ζάχαρη άχνη 2 κουταλάκια νες καφέ
1 κουταλιά ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Διαλύουμε το νες καφέ στο νερό.
Χτυπάμε την φυτική κρέμα καλά μέχρι να αφρατέψει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σιγά σιγά και τον καφέ αφού χτυπήσουμε ακόμα λίγο να ομογενοποιηθούν.
για την κρέμα καραμέλας:
2 ζαχαρούχα
1 κ.σούπας βούτυρο

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Εκτέλεση:
Αδειάζουμε τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρολάκι .
Προσθέτουμε και το βούτυρο
Σε μέτρια θερμοκρασία αρχίζουμε και ανακατεύουμε με το σύρμα [αυγοδάρτη ]
η με ένα κουτάλι.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δούμε ότι το ζαχαρούχο μας αρχίζει και καραμελώνει. Μόλις πάρει να γίνετε ξανθωπό προς σκούρο σαν καραμέλα το κατεβάζουμε από την φωτιά και είναι έτοιμο για χρήση ,να το προσθέσουμε στο γλυκό μας
Συναρμολόγηση:
Kόβουμε το παντεσπάνι μας με μεγάλο μαχαίρι ή το ειδικό σύρμα και τοποθετούμε το ένα κομμάτι στη βάση για τούρτες και το ραντίζουμε με το αραιωμένο λικέρ.
Στην επιφάνειά του απλώνουμε τη μισή κρέμα καραμέλας κι από πάνω τις 3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες. Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι . Ραντίζουμε πάλι με το υπόλοιπο λικέρ και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα καραμέλας αφού προσθέσουμε την 4η μπανάνα λιωμένη στο μούλτι με λίγο γάλα και αφού τη χτυπήσουμε λίγο με το σύρμα να αφρατέψει. Αφήνουμε καμμιά ώρα στο ψυγείο να σφίξει και ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
Βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε επάνω τη σαντιγί κρατώντας μισό κορνέ περίπου για γαρνιτούρες και σχέδια. Πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα φουντούκια, το ξύσμα κουβερτούρας, κάνουμε τη διακόσμηση με το κορνέ και μπαίνει στο ψυγείο για όλο το βράδυ ! Θα κοπεί την επομένη το πρωί!!!Καλή επιτυχία!!
Από Πασχαλης Νακ Νακ