Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο "τεμπέλικη"


Υλικά: 
 1 λίτρο γαλα, 
1 ½ συσκευασίες κάστερ πάουντερ (SANDE) 
 5 αβγά, 
βιτάμ για επάλειψη,
 αλεύρι για το ταψί,
 κανέλα

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Εκτέλεση
. Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα καλά , αφού έχουμε κρατήσει 1 κούπα στην οποία διαλύουμε το SANDE.
 Όταν αρχίζει να αφρίζει προσθέτουμε λίγο λίγο το SANDE ανακατεύοντας γρήγορα την κρέμα μας μέχρι να πήξει. 

Το καστερ παουντερ

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 β.Σε ταψί που προηγουμένως έχουμε αλείψει πολύ καλά με βιτάμ και έχουμε αλευρώσει με μπόλικο αλεύρι ρίχνουμε την κρέμα, πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και ψήνουμε στους 220 β. μέχρι να ροδίσει καλά !!
Από  Πασχαλης Νακ Νακ