Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Πατατοπιτάκια πεντανόστιμα!!!


Μπορείτε να τα γεμίσετε με λάχανο και καρότο και πράσο λίγο σωταρισμένο δεν φαντάζεστε τι νόστιμα που είναι,  για νηστίσιμα αν τα  θέλουμε !!

Υλικά ζύμης

1 κιλό  αλεύρι,
2 ποτήρια χλιαρό νερό
1κομ.φρέσκο μαγιά η 2 φακελάκια,
1κ.γ. αλάτι 
λίγο λάδι

Γέμιση 
Πατάτες ανάλογα περίπου 5-6 μεγάλες 
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  ξερά
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη ή άνηθο

Εκτέλεση
 Ολα τα υλικά μαζί τα ζυμώνουμε [την μαγιά διαλύστε την με λίγο χλιαρό νερό] και τ'αφηνουμε να φουσκωσει για λίγο.
Βραζουμε τις πατατες τις πατάμε να γίνουν πουρές τσιγαρίζουμε μπόλικο κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα στον πουρέ προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη ή άνηθο τα γεμίζουμε τα κλείνουμε  καλά και τα τηγανίζουμε και μετά τα εξαφανίζουμε!!! 
Argiro Porpatoneli