Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Πατατοπιτάκια πεντανόστιμα!!!


Μπορείτε να τα γεμίσετε με λάχανο και καρότο και πράσο λίγο σωταρισμένο δεν φαντάζεστε τι νόστιμα που είναι,  για νηστίσιμα αν τα  θέλουμε !!

Υλικά ζύμης

1 κιλό  αλεύρι,
2 ποτήρια χλιαρό νερό
1κομ.φρέσκο μαγιά η 2 φακελάκια,
1κ.γ. αλάτι 
λίγο λάδι

Γέμιση 
Πατάτες ανάλογα περίπου 5-6 μεγάλες 
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  ξερά
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη ή άνηθο

Εκτέλεση
 Ολα τα υλικά μαζί τα ζυμώνουμε [την μαγιά διαλύστε την με λίγο χλιαρό νερό] και τ'αφηνουμε να φουσκωσει για λίγο.
Βραζουμε τις πατατες τις πατάμε να γίνουν πουρές τσιγαρίζουμε μπόλικο κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα στον πουρέ προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη ή άνηθο τα γεμίζουμε τα κλείνουμε  καλά και τα τηγανίζουμε και μετά τα εξαφανίζουμε!!! 
Argiro Porpatoneli