Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Cheesecake με Νουτέλα στο φούρνο!



Cheesecake με νουτέλα. Ένα λαχταριστό επιδόρπιο με τρεις στρώσεις, τρεις διαφορετικές γεύσεις… βάση σοκολατένια, στο κέντρο μια απλή τυρόκρεμα και από πάνω πλούσια κρέμα με γεύση νουτέλα. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό, δίχρωμο cheesecake φούρνου.
Υλικά συνταγής

200 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά

50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου +2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα της φόρμας

300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα

60 γρ. ζάχαρη άχνη

1 καψουλίτσα βανίλιας

1 μεγάλο αυγό

60 ml κρέμα γάλακτος (50 + 10 γρ. χωριστά)

120 γρ. νουτέλα

λίγα χοντροκομμένα φουντούκια


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Πολτοποιείτε στο μούλτι τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο. Στρώνετε ισομερώς, το μείγμα στη βάση της βουτυρωμένης φόρμας και το πιέζετε ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Τοποθετείτε σε μπολ το αυγό, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα 50 γρ. κρέμας γάλακτος και τα χτυπάτε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και έχετε μια αφράτη κρέμα. Αδειάζετε τη μισή ποσότητα του μείγματος πάνω από τη μπισκοτένια βάση και ισιώνετε την επιφάνεια.

Ρίχνετε στην υπόλοιπη μισή κρέμα που έμεινε στο μπόλ τη νουτέλα και τα 10 ml κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί η νουτέλα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα την οποία στρώνετε πάνω από τη λευκή κρέμα τυριού.

Πασπαλίζετε από πάνω τα φουντούκια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ. Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο, το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και μετά το τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 ώρες. Μετά, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
 theonewithallthetastes.com
 http://olasimera.gr/
 sintayes.gr