Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Τραγανά εύκολα κριτσίνια!

Yλικά 
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι σκληρό
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας χλιαρό νερό
1 πρέζα μπεικιν πάουντερ
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Ξηροί καρποί ή μυρωδικά της αρεσκείας σας
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Το νερό προσθέστε το σιγά σιγά και προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πως θα βγεί η ζύμη σας.
Ανοίξτε σε μακρόστενο φύλλο, λίγο παχύτερο από μισό εκατοστό και κόψτε με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες ανάλογα με το πόσο λεπτά σας αρέσουν τα κριτσινάκια και στο μήκος που θέλετε. Στρίψτε βιδωτά το κάθε λωριδάκι να πάρει στριφτό σχήμα.
Τοποθετήστε τα στη λαμαρίνα φούρνου πάνω σε λαδόκολλα για να μην λερώνετε ταψιά κοντά το ένα στο άλλο μιας και δε φουσκώνουν ιδιαίτερα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο.