Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Μια καραμελένια τούρτα όνειροοο!!!



ΥΛΙΚΑΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά

3/4 κούπας αλεύρι
3 κ.σ κακάο
1/2 κούπα ζάζαρη
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
-Χτυπάω αυγά με ζάχαρη και αλάτι 5 λεπτά.Προσθέτω τα στερεά υλικά κοσκινισμένα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα 26-28 εκ. αβουτύρωτη στρωμένη με λαδόκολα και ψήνω στους 180 20 λεπτά περίπου.Αφού κρυώσει το χωρίζω σε 3 δίσκους.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κ.γ χυμό λεμόνι
1 βανίλια
-Βράζω μόνο 1 λεπτό.Αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
2 μόρφατ κονσέρβες κρύες από το ψυγείο 2-3 ώρες
1 καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο
2 βανίλιες
-Χτυπάω τα μόρφατ 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά και προσθέτω τις βανίλιες και το καραμελωμένο γάλα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
200 γρ.ζάχαρη
200 γρ. νερό
200 γρ.κρέμα γάλακτος
1 κ.γ κορν φλάουρ
4 γρ.φύλλα ζελατίνες
1 βανίλια
-Σε κατσαρόλι ρίχνω λίγη λίγη τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα.Η διαδικασία έχει ως εξής:Ρίχνω λίγη ζάχαρη και όταν λιώσει ρίχνω λίγη ακόμα.Όταν ξαναλιώσει προσθέτω κι άλλη μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη.Αφαιρώ από τη φωτιά.Από το νερό κρατάω 2 κ.σ και διαλύω μέσα το κορν φλάουρ.Το υπόλοιπο νερό το προσθέτω στην καραμέλα και το βάζω πάλι στη φωτιά.(Προσοχή πιτσιλάει!)
Θα πετρώσει λίγο αλλά θα ξαναλιώσει.Προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος.Ίσως πετρώσει ξανά,αλλά συνεχίζω το ανακάτεμα.Τέλος αφαιρώ από τη φωτιά,ρίχνω τη βανίλια και τις ζελατίνες που τις έχω μουλιάσει πριν σε κρύο νερό.Αδειάζω την κρέμα καραμέλας σε ένα μπολ ανοξείδωτο και βάζω το μπολ μέσα σε ένα άλλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια.Ανακατεύω μέχρι η καραμέλα να γίνει χλιαρή.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Σε πιατέλα βάζω 1 τσέρκι και τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι.Σιροπιάζω με πινέλο και αδειάζω λίγη κρέμα.
Ξανά παντεσπάνι,σιρόπι και κρέμα.
Βάζω την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει 2 ωρίτσες.
Την ξεφορμάρω και την περιχύνω με τη σάλτσα καραμέλας.
Αυτή που θα περισσέψει την ανακατεύω με λίγο σιρόπι σοκολάτας,ή λιωμένη κουβερτούρα,ή Μερέντα.Επίσης θα περισσέψει λίγη κρέμα ή κρατήστε λίγη για τη διακόσμηση.
-Βάζω σε σακουλιτσα την σοκολατένια σάλτσα καραμέλας και διακοσμώ όπως θέλω από πάνω.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να μοιράσετε στη μέση τη σάλτσα καραμέλας και να βάλετε και μέσα στην τούρτα ανάμεσα στις στρώσεις.
Επίσης αν πήξει πολύ αφού κρυώσει,την αραιώνουμε με λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος,να γίνει πιο ρευστή για να την απλώσουμε από πάνω.
Το ζαχαρούχο γάλα για να γίνει καραμέλα το βράζω στη χύτρα για 45 λεπτά.
Και τέλος εγώ χρησιμοποίησα τους 2 δίσκους παντεσπάνι στην τούρτα και κράτησα το 1 και έφτιαξα 4 στρογγυλές παστούλες μ αυτό.