Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Μακαρόν απίθανα!!





Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τα ασπράδια, κατά προτίμηση σε ένα μίξερ, για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν.
Ξεκινάμε να προσθέτουμε 1 κουταλιά κρυσταλλικής ζάχαρης σιγά σιγά για να φτιάξουμε μαρέγκα.
Ξέρουμε ότι είναι έτοιμη, όταν τα ασπράδια έχουν σφίξει τόσο πολύ που μπορούμε να αναποδογυρίσουμε το μπολ πάνω από το κεφάλι μας, χωρίς να πέσει τίποτα! Επίσης είναι και πολύ γυαλιστερή.
Εάν θέλουμε χρωματιστά macaron, είναι ακριβώς αυτό εδώ το σημείο, όπου πρέπει να προσθέσουμε το χρώμα.

2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα με την άχνη.
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα της μαρέγκας και τα ομογενοποιούμε, ανακατεύοντας ΠΟΛΥ ΣΙΓΑ με μία σπάτουλα – δεν πρέπει ούτε να τα χτυπήσουμε, ούτε να τα ανακατέψουμε πάρα πολύ.
Εάν τα ανακατέψουμε πάρα πολύ, το μείγμα θα γίνει πολύ ρευστό.
Χρησιμοποιούμε μία σπάτουλα για να ανακατέψουμε και με το που θα έχει ανακατευθεί όλο το χρώμα με το μείγμα, σταματάμε. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσουμε χρώμα, σταματάμε αμέσως μόλις το μείγμα με τα αμύγδαλα, ανακατευθεί με το μείγμα της μαρέγκας.
Εάν δεν είμαστε σίγουροι, καλύτερα να ανακατέψουμε λιγότερο, αντί παραπάνω.
Εάν κρατάμε τη σπάτουλα όρθια, το μείγμα ΔΕΝ θα πρέπει να τρέχει πολύ. Το θέλουμε παχύρρευστο!
Τώρα πρέπει να μπει το μείγμα σε μία σακούλα κορνέ με μία μεγάλη μύτη χωρίς σχέδιο.
'Επειτα πρέπει να δημιουργήσουμε μικρούς κύκλους πάνω στη λαδόκολλα που έχουμε στρώσει μέσα στο ταψί. Κρατάμε τη σακούλα οριζόντια, πιέζουμε, σταματάμε να πιέζουμε και τραβάμε.
Είναι έτοιμα για το φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 160ο C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω
καθώς δεν πρέπει να τα ψήσουμε με αέρα!
Τα macaron θα πρέπει να είναι έτοιμα μετά από 15 – 18 λεπτά.

Βουτυρόκρεμα Βανίλιας:
125 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
250γρ. άχνη
½ κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας

Καλή επιτυχία!!!