Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Ατομικά γλυκάκια σοκολάτας με γέμιση κρέμας !!!


 Υλικά
250 γραμ  1 πακέτο μπισκότα  digestive
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
250 γραμ.τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
1/2 κούπα τσαγιού ανθότυρο
2 μασουράκια βανίλιες
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2 κουτ.σούπας κοφτές αλεύρι φαρίν απ
2 κουβερτούρες γάλακτος κατά προτίμηση ή μαύρη.ή αν σας αρέσει και λευκή.


Οδηγίες
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε στο μπολ τα τριμμένα μπισκότα προσθέτουμε και το βούτυρο και με κουτάλι ανακατεύουμε να βουτυρωθουν καλά .
Βάζουμε χαρτάκια σε 12 θήκες φόρμα.
Μοιράζουμε τα μπισκότα και τα πιέζουμε να γίνει η βάση ωραία,
Ψήνουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά με προσοχή μην αρπάξουν .

Οδηγίες για την κρέμα.
Βάζουμε στο  μπολ του μίξερ την άχνη  ζάχαρη,το ανθότυρο,το τυρί κρέμα και τις βανίλιες και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα αυγά καθώς και το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα 3 λεπτά.
Εδώ ρίχνουμε και 5-6 κουταλιές της σούπας τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ελαφρώς.
Γεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 15 λεπτά.
Λιώνουμε την σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν Μαρί και μόλις κρυώσουν τα καλύπτουμε από πάνω.
Διακοσμούμε αν θέλουμε για πιο ωραία εμφάνιση  με μία φραουλίτσα η κερασάκι ή με σχέδια άλλου χρώματος σοκολάτας τραβώντας γραμμές με κορνέ! Έχουν λαχταριστή υπέροχη γεύση και αρέσουν σε όλους!! Καλή επιτυχία!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








.