Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Πατατοκροκέτες.



Υλικά
4 μεγάλες πατάτες πολύ καλά βρασμένες
3 αβγά
2 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα στο μπλέντερ
3 φλιτζάνια αγνό παρθένο ελαιόλαδοδο
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα πικάντικη
1 φλιτζάνι φρυγανιά
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαιντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Περνάτε τις πατάτες αφού τις έχετε ξεφλουδίσει στο μύλο του πουρέ. Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσέχετε να μην σας μαυρίσει.
Βάζω το πουρέ της πατάτας σε μια λεκανίτσα κάνω μια λακούβα και ρίχνω τα αβγά ,το γάλα,την κεφαλογραβιέρα,το κρεμμύδι με το βούτυρο ,τον μαιντανό,αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο. Δουλεύω όλα τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Και τέλος προσθέτετε την φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα.Το αφήνω στο ψυγείο 2 ώρες νά σφίξει.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο να κάψει και τα ρίχνετε μέσα αφού τα έχετε πλάσει σαν κεφτεδάκια. Περιμένετε να ροδίσουν τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνα