Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Μαγειρίτσα από τις καλύτερες σαν συνταγή!!!

 

  Μαγειρίτσα που δεν την αλλάζω με καμία!!! Και σίγουρα αν την δοκιμάσετε κι εσείς θα φτιάχνετε μόνο αυτήν !!!!!







ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά
αλάτι
λεμόνι
1\2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο καλό ή φυτίνη
1\2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι
1 γεμάτη κουταλιά σούπας αλεύρι
8 φλυτζάνια τσαγιού νερό ,η ζωμό κρέατος [δεν είναι πολύ πολύ πήζει]
4-5 γεμάτες κουταλιές σούπας ρύζι [Καρολίνα]






Αβγολέμονο
2 αβγά
2 λεμόνια
μαϊντανό για το σερβίρισμα






ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένετε την συκωταριά και την ρίχνετε σε νερό που βράζει .
Αφήνετε να βράσει 5-7 λεπτά,την στραγγίζετε και την βουτάτε σε κρύο νερό.
Την κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια
Ζεσταίνετε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρεται τα εντόσθια μερικά λεπτά,προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα λίγο αλάτι και πιπέρι.Τα φέρνετε μια βόλτα και ραντίζετε  με την 1 κουταλιά αλεύρι [δίνει βελούδινη γεύση και την πήζει ελαφρώς]

Ρίχνετε το νερό ,η το ζωμό [μπορείτε να τον φτιάξετε κι από σπιτικό κύβο knor βάζω 2 κύβους κρέατος βιολογικούς ] και σιγοβράζεται περίπου 35 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι και βράστε για 10-15 περίπου λεπτά. και ''δένετε''το ζωμό με το αβγολέμονο .







Ένας πολύ επιτυχημένος τρόπος και δεν κόβει ΠΟΤΕ το αβγολέμονο είναι να βάλετε τα αβγά ολόκληρα στο μούλτι [κρόκο και ασπράδι] και τον χυμό λεμονιού μαζί να τα χτυπήσετε και να τα ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα δεξιά κι αριστερά ,επιτυχία 100%,
Και αν δεν έχετε ζωμό κρέατος διαλύεται 2 κύβους σε 7 φλυτζάνια τσαγιού νερό.
Σερβίρετε την μαγειρίτσα πασπαλισμένη με μαϊντανό ψιλοκομμένο .
Εγώ μαζί με το λεμόνι και τα αβγά βάζω κι εδώ 1 κουταλιά κοφτή αλεύρι και τα χτυπώ όλα μαζί γίνετε τέλεια!!!

ΣΗΜ..Αν θέλετε μαζί με την συκωταριά μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα έντερα αρνιού τα οποία θα πλύνετε πολύ καλά θα τα γυρίσετε με ένα μολύβι και θα τα τρίψετε με αλάτι και χυμό λεμονιού .[εγώ δεν βάζω ] Καλή Ανάσταση  Καλό Πάσχα σε όλους!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ