Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κουκιά.Ενα πολύ θρεπτικό όσπριο ανεκτίμητης διατροφικής αξίας!!




Τα έφτιαξα πρώτη φορά και ξετρελάθηκα από την γεύση τους και θα τα φτιάχνω συχνά πλέον  !!! Συνταγή από την μαμά μου!


 ΥΛΙΚΆ
500 γραμ, κουκιά ξερά [εδώ χρησιμοποίησα Τριπόλεως ]
 2 κρεμμυδια ξερά μέτρια κομμένα στα 4
αλάτι
ελαιόλαδο
Για μετά το μαγείρεμα σερβίρουμε
ντομάτα
μαιντανό
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ξερό ή φρέσκο
ρίγανη
μηλόξυδο




 Τι κάνουμε
Από βραδύς τα βάζουμε σε νερό .
Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα τσιμπάμε με ένα κοφτερο μαχαιράκι από πάνω να φύγει το μαύρο που έχουν,


Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα τόσο όσο να τα σκεπάζει κι όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα κουκιά μαζί με τα κρεμμύδια τα οποία λιώνουν και εξαφανίζονται κατά το μαγείρεμα.
Μγειρεύουμε περίπου 30 με 40 λεπτά δοκιμάζουμε να δούμε αν βράσανε και το νερό πρέπει να το πιούν όλο κιι όχι να το χύσουμε να κρατήσει τα θρεπτικά συστατικά του όλα.


Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
τα βάζουμε σε βαθύ μπολ και κόβουμε σε μικρά κομματάκια ντοματούλα κρεμμυδάκι ξερό ή φρέσκο [εγώ εδώ έβαλα κι από τα 2] ψιλοκομμένο μαιντανό ριγανιτσα μυλόξυδο και τέλος ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά σερβίρουμε και καλή μας όρεξη πραγματικά υπέροχα!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ