Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Μαραθόπιτες Κρήτης.




Υλικά

Για την ζύμη
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
320 ml νερό
1/2 φλιτζάνι του Ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 μικρό σφηνάκι τσικουδιά
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για την γέμιση:
4 ματσάκια μεγάλα μάραθο ψιλοκομμένο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι
ελάχιστο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι



Διαδικασία

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη.
Σε μία λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υγρά με το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε καλά μέχρι να γίνει ένα αφράτο ζυμάρι. Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης
Σε μία άλλη λεκάνη βάζουμε τα κρεμμύδια, το μάραθο, αλάτι και ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά τρίβοντας ελαφρά κατά το ανακάτεμα. Έπειτα βάζουμε την γέμιση σε σουρωτήρι έτσι ώστε να φύγουν όλα τα υγρά της.

Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης μεγέθους ενός μικρού μανταρινιού, αλευρώνουμε το σημείο που θα το ακουμπήσουμε, κάνουμε ένα βαθούλωμα στην μέση, βάζουμε γέμιση και την κλείνουμε ωραία έτσι ώστε να μην φαίνεται. Γυρνάμε ανάποδα, δηλαδή το σημείο που γεμίσαμε από κάτω και με ένα πλάστη ανοίγουμε σε μέγεθος πιάτου γλυκού.
Με αυτό τον τρόπο η γέμιση πάει παντού στο φύλλο.
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας και τις υπόλοιπες.
Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο

Καλή επιτυχία!!

Από 
Γεια σου παντέρμη Κρήτη