Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ραβανί με σαντιγί!!!


  ΥΛΙΚΆ
 
125 γρ αλεύρι,
150 γρ σιμιγδάλι χοντρό,
250 γρ βούτυρο μαλακό,
200 γρ ζάχαρη,
70 γρ ινδοκάρυδο,
200 γρ γιαούρτι,
20 γρ μπεικιν,
4 αυγά,
μια πρέζα αλάτι,
2 βανίλιες ,
ξύσμα πορτοκαλιού

 Για το σιρόπι

750 ml νερό,(εγώ έβαλα 1 λίτρο νερό),
500 γρ ζάχαρη(εγώ έβαλα 700 γρ)
λίγο χυμό λεμόνι

Για τη σαντιγί

2 φακελάκια Γκαρνί Γιώτης 
400 ml γάλα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα βούτυρο με την ζάχαρη για να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε έναν,έναν τους κρόκους,προσθέτουμε το γιαούρτι,το ξύσμα,τις βανίλιες το μπεικιν και το ινδοκαρυδο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα,το αλεύρι και το σιμιγδάλι
Αδειάζουμε σε στρογγυλό ταψί 30 εκ πολύ καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε αέρα για περίπου 40 λεπτά,ώσπου να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο έτσι όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι.
Αφού το σιροπιάσουμε το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το γαρνίρομαι με σαντιγί
Για τη σαντιγί χτυπάμε στο μίξερ 400ml γάλα με 2 φακελάκια Γκαρνί
Γαρνίρομαι το ραβανί με σαντιγί,σιρόπι σοκολάτας και σταγόνες σοκολάτας
Η συνταγή για το ραβανί είναι της Αργυρώς.