Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Τυροπιτάκια τετράγωνα με τραγανό φύλλο σφολιάτας.



ΓΕΜΙΣΗ

μαλακή Φέτα Καλαβρύτων., μυτζήθρα Καλαβρύτων, 2 κ. σ γάλα εβαπορέ (αν χρειαστεί), 2 αυγά, άσπρο πιπέρι, , Δυόσμο (προαιρετικά, αν σας αρέσει)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ,κάνουμε μια γούβα και ρίχνουμε μέσα το αραβοσιτέλαιο , το τσίπουρο, το αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε το αλεύρι μας να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και σιγά- σιγά και με τα χέρια ζυμώνουμε και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. 

Την κάνουμε μια μεγάλη μπάλα και την κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι και ανοίγουμε ένα αρκετά μεγαλούτσικο φύλλο με τον πλάστη . Το βουτυρώνουμε με το Άριστον και το διπλώνουμε βουτυρώνοντας όπως κάνουμε για να φτιάξουμε σφολιάτα. Στο τέλος έχουμε ένα πακετάκι . Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Βάζουμε και τα 2 πακετάκια ζύμης στο ψυγείο καλυμμένα με μεμβράνη για 2-3 ώρες. Όσο τα αφήνουμε στο ψυγείο τόσο το καλύτερο

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα αναμειγνύουμε να ενωθούν πολύ καλά


ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2- 3 ΩΡΕΣ

Παίρνουμε το ένα πακετάκι ζύμης , ανοίγουμε φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση και το διπλώνουμε σε τετράγωνο σχήμα. Συνεχίζουμε και με το άλλο πακετάκι ζύμης την ίδια διαδικασία.
Τα βάζουμε στη λαμαρίνα φούρνου που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με 2 κ. σ γάλα και αλείφουμε τα τυροπιτάκια .. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30- 40 λεπτά.