Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Γλυκό νεραντζάκι & λικέρ με αρμπαρόριζα!!!





 Υλικά
1 κιλό νεράντζια
1 κιλό ζάχαρη
2 κουτ,σούπας γλυκόζη
1 ποτήρι του κρασιού νερό
οδοντογλυφίδες για τις φετούλες



 Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα νεράντζια και τα περνάμε από τον τρίφτη τα τρίμματα τα κράτησα στην κατάψυξη είναι για αρωματικό στα κέικ.
 Τα κόβουμε στα τέσσερα αδειάζουμε από την ψίχα τα διπλώνουμε και τα κλείσουμε με την οδοντογλυφίδα 
Αφού τελειώσει αυτή η διαδικασία αραδιάζομαι στην κατσαρόλα βάζουμε νερό και τα βράζουμε μόλις πάρει  βράσει πετάμε το πρώτο νερό και το επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές για να ξεπικρίσει
 Την τρίτη φορά βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και βράζουμε καλά όταν πάει να δέσει το σιρόπι ρίχνουμε τη γλυκόζη παίρνει ακόμα μία βράσει και κλείνουμε τη φωτιά. 
Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και γεμίζουμε τα βάζα
Λικέρ Αρμπαρόριζα.

Υλικά
40 φύλλα αρμπαρόριζα
1 κιλό ζάχαρη
1+1/2 λίτρο  ρετσίνα 


Οδηγίες
 Πλένουμε τα φύλλα τα βάζουμε σε δύο βάζα μοιράσουμε και την ζάχαρη και μοιράσουμε και την ρετσίνα τα κλείνουμε και βάζουμε στο μπαλκόνι και κάπου κάπου τα κουνάμε για την ζάχαρη .
Θέλει περίπου 25 με30 μέρες



Το στραγγίζουμε το βάζουμε στο μπουκάλι και στο ψυγείο .παγωμένο είναι υπέροχο όπως και με σπασμένο πάγο.!!!
 Με το λευκό κρασί η γεύση θυμίζει λουκούμι ενώ με τη ρετσίνα αναδεικνύεται η αρμπαρόριζα
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Από την φίλη μου Eυγενία  Ράπτη. 
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ