Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ζαμπονοκασερόπιτα σκέτη απόλαυση!!




Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τα πιο αγνά υλικά σου και μέσα σε λίγο χρόνο θα έχεις μία πολύ νόστιμη πίτα γεμιστή με ζαμπόν και ποικιλία τυριών, τα οποία μπορείς να επιλέξεις εσύ ποια θα είναι ανάλογα με τα γούστα σου.




Υλικά

4 αυγά
250 γραμ. κασέρι
250 γραμ. γραβιέρα
240 γραμ. γκούντα
240 γραμ. φέτα
250 γραμ. ζαμπόν
1 λίτρο γάλα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 συσκευασία φύλλο κρούστας

Διαδικασία

Βήμα 1
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα τυριά μας τριμμένα ή κομμένα κυβάκια, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το ζαμπόν ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Βήμα 2
Προσθέτουμε στο μπολ και 4 φύλλα κρούστας ψιλοκομμένα.

Βήμα 3
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ και στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους, προσθέτοντας από πάνω τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.

Βήμα 4
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και πάλι μεταξύ τους και χαράσουμε την πίτα μας σε κομμάτια με το μαχαίρι.

Βήμα 5
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά μαζί με το γάλα στο χέρι και περιχύνουμε την πίτα μας με αυτό το μείγμα.

Βήμα 6
Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Καλή όρεξη!!!
via nostimada