Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Πιπερόπιτα από τις πιό νόστιμες!!!!


 Αν δεν βάλουμε αυγά και φέτα είναι νηστίσιμη!!! Μοσχοβολάει το σπίτι μας !!

 Υλικά για την ζύμη

500γρ.αλεύρι 
1 κουτ. γλυκού ξύδι 
3 κουτ,σούπας λάδι 
1 κουτ,σούπας ούζο
λίγο αλάτι 
χλιαρό νερό περίπου 1 ποτήρι.

 Υλικά για την πίτα

4 πιπεριές κόκκινες
4 πιπεριές πράσινες 
1ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
2 αυγά
Φέτα  τριμμένη με το χέρι
Αλάτι πιπέρι
2-3 κουτ,σούπας ελαιόλαδο
γραβιέρα τριμμένη για από πάνω 
σουσάμι


Ετοιμασία ζύμης

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τελευταίο το νερό λίγο λίγο και συγχρόνως ζυμώνουμε να γίνει ζύμη που να πλάθεται .
Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζουμε την γέμιση.


Ετοιμασία γέμισης

Κόβουμε τα υλικά όλα  όπως φαίνονται στις φωτογραφίες.
Στην λεκανίτσα προσθέτουμε τα αυγά τη φέτα τριμμένη αλάτι πιπέρι μαιντανό λάδι και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε  το φύλλο ρίχνουμε  τα υλικά στην μέση και αφήνουμε να περισσεύει φύλλο στις 2 πλευρές δεξιά και αριστερά.


Κόβουμε σε  λωρίδες τα πλαινά τις πλέκουμε  όπως βλέπετε  να κλείσει ή πίτα ρίχνουμε γραβιέρα τριμμένη και σουσάμι από πάνω  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 35 λεπτά θα το δείτε με το μάτι,Καλή επιτυχία!!
Από την φίλη μου Ευγενία  Ράπτη