Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Υπέροχα σταφιδόψωμα νηστίσιμα σαν τσουρεκάκια!!!





Δεν έμεινε ψίχουλο...

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για 'ολες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 κούπα σταφίδες μαύρες ή ξανθές
1/2 κούπα φυτίνη λιωμένη ή βιτάμ
2 κούπες νερό περίπου(χλιαρό)
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κ.γ γεμάτο κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1/2 κούπα άχνη
νερό όσο πάρει για να γίνει ρευστό.
Τα ανακατεύω.

ΕΚΤΕΚΕΣΗ

-Ανακατεύω το νερό ζάχαρη,μαγιά μυρωδικά,φυτίνη και ρίχω το αλεύρι λίγο λίγο κάνοντας μια μαλακιά ζύμη όχι σφιχτή σαν του ψωμιού.Την σκεπάζω να φουσκώσει 2 ώρες.Πλάθω μπαλάκια περίπου 30-35 κομμάτια και τα βάζω σε 2 ταψιά με λαδόκολα.Τα αφήνω να φουσκώσουν άλλα 30 λεπτά.Ψήνω και τα 2 ταψιά στον αέρα στους 160 για 25 με 30 λεπτάκια.Όπως είναι ζεστά τα αλλείφω με το γλάσο.
Η συνταγή είναι της φίλης Αγγελα Ταρτορα Λεκοση!!!