Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Μυδοπίλαφο καταπληκτικό!



 Υλικά
Μύδια με το κέλυφος
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγα ντοματίνια κομμένα
κόκκινο πιπέρι γλυκό άν μας αρέσει βάζουμε και καφτερό
αλάτι 
πιπέρι
λίγο λαδάκι
ρύζι κίτρινο
1 ποτήρι κρασιού ούζο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το ρύζι μαζί με το λάδι και έχουμε κομμένα τα λαχανικά τα ρίχνουμε μέσα  τα γυρνάμε για λίγο και σβήνουμε με το ούζο.
Προσθέτουμε ζεστό νερό περίπου 3 ποτήρια νερού καιμαγειρεύουμε σε μέτρια φωτια για 20 λεπτά περίπου. 10 λεπτά πρίν τελειώσουμε το μαγείρεμα  προσθέτουμε και τα μύδια .Ανοίγουμε το καπάκι βράζοντας να δέσει η σαλτσούλα και καλή όρεξη!!!
Σημείωση
Η αναλογία νερού με ρύζι είναι 1 ποτήρι ρύζι 3 ποτήρια νερό!!

Ευχαριστω πολύ την φίλη μου Ευγενία Ράπτη  για την συνταγή!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές εδώ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ