Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ροξάκια!!!!




Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
,3 αυγά
1 φακελάκι ξερή μαγιά
λίγο αλάτι
ξύσμα από  1 πορτοκάλι
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
κακάο όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα σκούρο καφέ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια (περίπου 700 με 800 γρ)

Για το σιρόπι
 3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη,
λίγο χυμό λεμόνι


 Οδηγίες

Δυαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το σπορέλαιο,το γάλα, τα αυγά,το ξύσμα το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύυμε καλά.
Φτιάχνουμε μια αφράτη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
Στη μισή ζύμη προσθέτουμε το κακάο,την κανέλα ,το γαρύφαλλο και ζυμώνουμε καλά
Την άσπρη ζύμη την ανοίγουμε με τον πλάστη και κάνουμε ενα μακρόστενο φύλλο
Τη καφέ ζύμη την κάνουμε μακρόστενο μπαστούνι ,την βάζουμε στην άκρη του φύλλου και την τυλίγουμε ρολό
Κόβουμε σε ροδέλες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα τα ροξάκια
Μέχρι να ψηθούν τα ροξάκια ετοιμάζουμε το σιρόπι
Σιροπιάζουμε τα ροξάκια με χλιαρό  σιρόπι .Καλή επιτυχία!!!
Από  Μαρια Μαρδα