Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Ζαμπονοκασεροπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη!!

Υλικά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 γιαούρτι
1/2 φλυτζάνι Βιτάμ λιωμένο,
1/2 φλυτζάνι γάλα χλιαρό,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1 κουταλάκι αλάτι,
1 κουταλάκι ζάχαρη,
1 κρόκο για το άλειμμα'

 Οδηγίες

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,το γιαούρτι το λιωμένο Βιτάμ,το αλάτι και τη ζάχαρη.
Διαλύουμε καλά τη μάγια στο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να κάνουμε μια αφράτη ζύμη να μη κολλάει στα χέρια.
Δεν χρειάζεται να φουσκώσει η ζύμη.

Φτιάχνουμε αμέσως τα πιτάκια,
Μπορούμε να γεμίσουμε τα πιτάκια μας με ότι θέλουμε.
Αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα΄.
Κάτω στο ταψί βάζουμε λαδόκολλα και για να γίνουν τα πιτάκια αφράτα πρέπει να είναι κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο πριν τα ψήσουμε.
Από  Μαρια Μαρδα