Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πατατόπιτα spesial!!


ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πατάτες
200gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200gr γκούντα
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε κύβους
200gr λουκάνικα Φραγκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
500gr φρέσκα μανιτάρια
400ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε ροδέλες με το μαντολίνο και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Η πατάτες πρέπει να κρατάνε λίγο για να μπορούμε να τις στρώσουμε στο ταψί μας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω ένα κουτ. του γλυκού βούτυρο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια να μαλακώσουν για 3 λεπτά. Τα αφαιρώ σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον προσθέτουμε τα λουκάνικα και την γαλοπούλα. Μόλις σοταριστούν καλά προσθέτουμε τα μανιτάρια αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την κεφαλογραβιέρα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μια στρώση πατάτες, ρίχνουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε 5 κουταλιές της σούπας από το μείγμα που έχουμε στο τηγάνι και απλώνουμε.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για δεύτερη φορά και τελειώνουμε με τρίτη στρώση πατάτας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο για 35΄
via casasideas